Liefhebbers van het geasfalteerde Museumpark plein, aangevoerd door een coaltie van skateboarders, rollerskaters, longboarders, etc., hebben zich verenigd in de actiegroep Save Museumpark! Waarvan moet Museumpark gered worden? Na de komst van het Depotgebouw moet ook het geasfalteerde plein in het Museumpark op de schop. Er ligt een plan om het plein te vergroenen, met meer fonteinen en een onskatebare ondergrond.

We kunnen ons de MAKE IT HAPPEN. teksten al voor ons zien. HIER ONTSTAAT HET, HIER GEBEURT HET. Maar deze transformatie kan alleen maar af doen aan het plein als een kale vlakte. Leegte is immers een voorwaarde voor vernieuwing. Hier is een plek die ruimte open houdt voor de vraag: IS IT HAPPENING?

Lees ook het artikel Playground for pioneers.

Welkom, je bent in de leegte van onze stad.

Wil je Rotterdam maximaal ervaren? Dan zit je op deze plek helemaal goed. Geniet van de ruimte. Zolang het kan!

Deze plek is geliefd bij skaters en andere Rotterdammers als uitgestrekte, lege, geasfalteerde vlakte. Rotterdamser dan hier krijg je het niet! Maar de gemeente heeft het plan om het Museumpark in te vullen met een onskatebare Urban Living Room. Het moet hier aantrekkelijker worden, dan komen de mensen vanzelf hun geld besteden.