De Wereldhavendagen worden ieder jaar rond september gehouden. Dit grootse spektakel werd dit jaar gecomplimenteerd door het grootste klimaatprotest in Rotterdam ooit. Het klimaatprotest werd georganiseerd door het Rotterdamse Klimaatinitiatief en vond plaats op zondag 8 september, met tal van randactiviteiten daaromheen.

Ter gelegenheid van de Wereldhavendagen en het gelijktijdige klimaatprotest had ROTTERDAM. IS IT HAPPENING? een aantal posters ontworpen. De posters waren gratis te downloaden van onze website en naar eigen gelang te gebruiken. Op verschillende plekken in de stad waren de posters te zien tijdens het festival.

Deze happening werd mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van Het X-Y Actiefonds.


Wereldhavendagen 2019


Sinds 2014 is de slogan van de stad ROTTERDAM. MAKE IT HAPPEN., geïnitieerd door de ‘merk-alliantie’ tussen gemeente, haven, universiteit en stadspromotor. Met deze marketingcampagne werkt de stad actief aan haar transformatie — in fysiek, sociaal en economisch opzicht.

De slogan is ook ingezet ter promotie van de Wereldhavendagen: een jaarlijks festival ter viering van de Rotterdamse haven. Maar valt er werkelijk wat te vieren voor de grootste CO2 uitstoter van Nederland in het licht van de huidige klimaatcrisis?

Concrete gevolgen op korte en lange termijn van die crisis zijn de stijgende zeespiegel, verlies van biodiversiteit, voedsel tekorten, dodelijke hitte-golven en droogtes, vernietegende stormen en woedende bosbranden. Het zijn effecten die nu al in toenemende mate ter wereld gebeuren. Dit suggereert een andere interpretatie van de leus MAKE IT HAPPEN. Namelijk als een onbedoeld veroorzaken.

Lees ook het artikel Making It Happen.


Wereldhavendagen 2019


Wereldhavendagen 2019


Wereldhavendagen 2019